Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

COLIBRICARSCovid 19 tietoa

Koronanrajoituksista johtuen suljimme toimistomme.

Tällä hetkellä toimitamme auton osoitteeseenne tai lentokentälle.

©

Hyvä tietää

Tässä on vinkkejä Es­pan­jas­sa ajamiseen

 Ajaminen Espanjassa
Espanjalaiset itse noudattavat liikennesääntöjä melko tarkasti. Omista oikeuksista pidetään kiinni, mutta muut tienkäyttäjät huomioidaan hyvin. Suojatien eteen pysähdytään, jos jalankulkija on aikeissa ylittää kadun.

Liikenneympyrässä ajavalla on etuoikeus. Huomioi, että monissa liikenneympyröissä on kaksi kaistaa.  Kokemattoman kuljettajan kannattaa yleensä käyttää ulkokaistaa liikenneympyrässä. Ympyrässä jatkettaessa voidaan käyttää vilkkua vasemmalle ja poistuttaessa tietysti vilkku oikealle.

Kaistan päättyessä toimii vetoketju-systeemi. Myös liityttäessä kiihdytyskaistalta tielle, saa usein tilaa vastaavalla tavalla. Takaa tulevan auton kuljettaja saattaa vilauttaa valoja merkiksi, että antaa sinulle tilaa.  

Hälytysajossa olevalle annetaan tietä väistämällä mahdollisimman oikealle. Tarkkaile taustapeiliin, jotta tiedostat takana olevan tilanteen.  
Jos jono pysähtyy äkillisesti, voidaan antaa takaa tuleville varoitus hätävilkuilla.
Tietyön kohdalla on oltava erityisen varovainen ja noudatettava liikenteenohjaajan antamia ohjeita.  

No­peus­ra­joi­tus­merk­ke­jä ei jokaisen risteyksen jälkeen välttämättä ole laitettu. Edellinen nopeusrajoitus on yleensä kuitenkin voimassa, kunnes toisin on merkitty. Taajamassa on yleensä 50 km/h nopeusrajoitus. Yleisrajoitus taajaman ulkopuolella on 90km/h. Moottoritiellä suurin sallittu nopeus on 120 km/h. 

Espanjalaiset ovat tottuneet tiiviimpään liikenteeseen. Siksi autollessa ja varsinkin ruuhkissa kannattaa olla joustava ja sopeutua sen hetkiseen tilanteeseen.
No­peus­val­von­ta­ka­me­rat ovat usein tien vieressä olevassa harmaassa metallilaatikossa.  Myös tien yläpuolella saattaa olla valvontakameroita. Ne ovat useimmiten moottoritien opastauluihin sijoitettuja. Kamerat kuvaavat tilanteen takaapäin.
Pyöräilijä on ohitettava 1,5 m etäisyydeltä. Toisinaan pyöräilijäjoukko valtaa koko kaistan. Silloin on vain odotettava kunnollista ohituspaikkaa, jossa sen voi turvallisesti tehdä.

Tankkaus
Huoltoasemilla on monesti palvelutankkaus. Tarvittaessa apua saa myös pyytämällä henkilökunnalta. Kaikkiin bensiiniautoihimme sopii 95 okt. bensiini. Diesel-autoihin normaali diesel. Asemilla käy maksuvälineenä käteinen ja yleisimmät maksukortit. 

Huolehdi, että tankkaat oikeaa polttoainetta. Jos käy vahinko ja olet tankannut väärin, älä käynnistä autoa. Soita heti meille, jotta saat toimintaohjeet. 


Pysäköinti
Pysäköinti on Torreviejassa kadun varrella maksutonta valkoisella katkoviivalla merkityillä alueilla. Kauppakeskusten ja markettien parkkipaikat ovat yleensä maksuttomia. Niillä saattaa olla aikarajoitus, jolloin vaaditaan pysäköintikiekon käyttämistä tai puomilta saadun lipukkeen leimaamista kassalla. Keskustassa on alue rannassa ja parkkihalleja, jossa pysäköinti on maksullista.
Väärin pysäköity auto saatetaan viedä kaupungin varikolle. Sen lunastaminen maksaa n. 100 euroa. Voimme antaa neuvoja ja apua puhelimitse tarpeen vaatiessa.
Muualla Espanjassa on katsottava paikalliset määräykset ja noudatettava niitä.


Onnettomuustilanne
Jos sattuu liikenneonnettomuus, on parasta pyytää poliisi paikalle selvittämään tilanteen. Älä siirrä autoa ennen poliisin tuloa.
Huolehdi ensin mahdollisista loukkaantuneista ja varoita muuta liikennettä asettamalla varoituskolmio tulosuuntaan n. 40 metrin päähän tai mutkassa niin, että autoilijat ajoissa huomaavat vaaran. Pue heti päällesi huomioliivi. Jokaisessa autossamme on huomioliivit varusteena.
Ota valokuvia tilanteesta, ajoneuvojen sijainnista niin, että myös liikennemerkit näkyy ja kaikkien osapuolten vaurioista. Täytä vahinkokaavake mahdollisimman tarkasti ja pyydä siihen osallisten allekirjoitukset.  Ilman allekirjoitusta lomake ei kelpaa vakuutusyhtiölle. Vahinkoilmoituksen avuksi on suomenkielinen täyttöohje
Ota meihin yhteyttä heti, kun sen voit tilanteen huomioiden tehdä. Annamme ohjeet jatkotoimista. Näiden ohjeiden vastainen toiminta saattaa aiheuttaa omavastuuta suuremman kor­vaus­vel­vol­li­suu­den.   

Huom!
Yllä oleva on ohjeellinen kuvaus erilaisista liikennetilanteista eikä poista auton kuljettajan vastuuta missään tilanteessa.©   2021  Kaikki oikeudet pidätetään

 
Navigated to Ajaminen Espanjassa